Meisje (18) redt levens door briefjes op te hangen bij brug

Tessa Ham 7 aug 2018 Nieuws

18 jaar is ze pas, maar Paige Hunter heeft al meerdere levens gered. Dat deed ze door briefjes op te hangen bij een brug waar veel mensen zelfmoord plegen. Met de boodschappen op die briefjes wil ze mensen die overwegen zelfmoord te plegen, laten weten dat ze niet alleen zijn.

Zelf ook op die brug gestaan

Door haar PTSD (post traumatic stress disorder) weet Paige maar al te goed hoe moeilijk het is om suïcidale gedachten te hebben. Het meisje heeft zelf ook een aantal keer op de Wearmouth Bridge gestaan, een veelvoorkomende plek waar mensen zelfmoord plegen.

“Ik ben een paar keer naar de Wearmouth Bridge gegaan toen ik het moeilijk had en me eenzaam voelde. Overwegen of je moet springen of niet is verschrikkelijk”, vertelt ze. “Ik wil niet dat mensen datzelfde gevoel hebben.”

Een bericht gedeeld door The Issue (@theissuebytribe) op

Briefjes op brug redden levens

Paige schreef daarom meer dan veertig briefjes met zinnen als ‘Je bent niet alleen’ en ‘Dit is niet het einde’. Een aantal voorbeelden van de briefjes die ze schreef, vind je hier. Minstens zes levens heeft Paige op deze manier al gered, volgens de lokale politie.

briefjes, brug, actie, zelfmoord, levens redden

Inspirerende actie

De politie heeft Paige daarom officieel bedankt voor haar heldendaad. “Ze zou heel erg trots op zichzelf moeten zijn”, vindt de politie. Het meisje wil in de toekomst nog op meer plekken als de Wearmouth Bridge briefjes gaan hangen.

Eén persoon kan het verschil al maken, bewijst Paige met haar inspirerende actie. Ze redt niet alleen levens, maar weet met haar actie ook nog eens aandacht te vragen voor geestelijke gezondheidsproblemen.

Reageer op artikel:
Meisje (18) redt levens door briefjes op te hangen bij brug
Sluiten