Techwear: bijzondere modetrend voor de urban ninja

Check This 28 aug 2018 Must Wear

Een beetje streetfashionvolger heeft de trend al geruime tijd gespot in Nederland: techwear. Tijdens Fashion Week 2018 zien we steeds meer opkomende merken die inspelen op de ‘urban ninja’. Een term die we eigenlijk al sinds 2014 niet meer mogen gebruiken, maar eentje die steeds relevanter wordt in mainstream mode.

Techwear, wat is het eigenlijk?

Techwear is geboren uit de onwaarschijnlijke cross-over tussen mode en ‘outdoor’-fashion; praktische kleding met een focus op functionaliteit. Denk Mad Max of Blade Runner, maar dan op de rode loper. Waterbestendige stoffen, verborgen zakken voor je waardevolle spullen en natuurlijk: riempjes. Het liefst met klikfuncties die we voorheen eigenlijk alleen van backpacks kennen.

Hoe ziet techwear eruit?

Een ‘urban ninja’ ziet er eigenlijk uit alsof de drager verwacht dat er elk moment een zombie-apocalypse kan uitbreken. Een New Black longsleeve (liefst met een colletje, natuurlijk), NikeLab Gore-Tex jasje erover, cargobroek, Patagonia Atom-tas over je schouders en een paar dubbelzwarte Nike Air Max 95 eronder en je bent eigenlijk klaar om te overleven in een donkere, dystopische maatschappij.

Who is this person? – Follow: @shadoweconomy @shadoweconomy @shadoweconomy – #techwear #utw #urbantechwear #techclothing #techfashion #techwearlook

1,584 Likes, 12 Comments – Techwear & Streetwear (@shadoweconomy) on Instagram: “Who is this person? – Follow: @shadoweconomy @shadoweconomy @shadoweconomy – #techwear #utw…”

Welke merken zijn techwear?

Acronym, Guerilla Group, Stone Island, Adidas Y-3; het zijn allemaal voorbeelden van (sub-)merken die zich bezig houden met (bovenal) matzwarte militaire kleding voor de modeman. Voor een volger van bijvoorbeeld het Amsterdamse kledingmerk Daily Paper komt de trend ook niet uit de lucht vallen. Maar die weet ook: goedkoop is het allerminst.

 

2018 is sowieso al het jaar waarin outdoor merken zoals The North Face en Patagonia een absolute comeback hebben gemaakt in het straatbeeld. Met de aankondiging van aankomende wintercollecties zal die aanwezigheid niet wegebben.  Wat vind jij van de trend? Overdreven of toch wel vet?

Reageer op artikel:
Techwear: bijzondere modetrend voor de urban ninja
Sluiten