Gaan deze tandpasta tabletjes de milieuonvriendelijke tubes vervangen?

Tessa Ham 6 sep 2018 Nieuws

Per jaar gooien we zo’n 1 miljard lege plastic tandpastatubes weg. Niet echt bevordelijk voor ons grote plastic probleem. Daar moet iets op te vinden zijn, dacht Lindsay McCormick. Ze bedacht tandpasta tabletjes in een glazen flesje, de Bite Toothpaste Bits.

Het enige wat je anders hoeft te doen is de tabletjes door te bijten. Daarna werken de Bite Toothpaste Bits net als normale tandpasta. De tabletjes komen in twee verschillende smaken: ‘mint’ en ‘mint charcoal’.

Geen chemicaliën in de Bite Toothpaste Bits

In tegenstelling tot het product dat je nu dagelijks gebruikt, zitten hier geen chemicaliën in, maar natuurlijke ingrediënten. Voor de skeptici onder ons: van die ingrediënten is klinisch bewezen dat ze je tanden echt schoner maken en beschermen.

Zero waste tandpasta

En wie heeft er bovendien geen hekel aan het uitknijpen van de laatste tandpasta uit de tube? Met de Bite Toothpaste Bits is dat in ieder geval verleden tijd. Je koopt één keer een glazen potje met tabletjes en daarna koop je alleen nieuwe vulling. Zo heb je geen (plastic) afval.

Met deze tandpasta tabletjes heb je nooit meer de struggle om het laatste beetje tandpasta uit je tube te krijgen. En het belangrijkste: je hoeft die lege plastic tube ook niet meer weg te gooien, wat weer fijn is voor het milieu. De Bite Toothpaste Bits zijn bovendien zonder chemicaliën, met alleen natuurlijke ingrediënten. Wat denk jij: poetsen we in de toekomst alleen nog maar zo onze tanden?

6 Likes, 2 Comments – The Issue (@theissuebytribe) on Instagram: “Met deze tandpasta tabletjes heb je nooit meer de struggle om het laatste beetje tandpasta uit je…”

Deze tandpasta tabletjes zouden de manier waarop we onze tanden poetsen kunnen revolutioneren. Lindsay maakte de natuurlijke tandpasta eerst thuis met een machine. Maar toen Women’s Health een video van haar product online zette, ging het viral. Inmiddels zijn de Bite Toothpaste Bits zo populair, dat ze worden gemaakt in een laboratorium. Het kan momenteel wel drie tot zes weken duren voordat je de tabletjes binnen hebt.

Enthousiast? Helaas worden de tabletjes van Bite tot nu toe alleen nog in de Verenigde Staten, Canada en Australië verzonden, maar met deze populariteit moet het niet lang meer duren voordat ze ook naar andere landen gaan verschepen. Lush verkoopt ook tandpasta tabletten, maar die zitten tegenwoordig in een plastic flesje.

The Issue en ons zusje Bedrock doen in de maand september de zero waste challenge. Je leest daarom de hele maand tips en tricks plus interviews met zero waste organisaties.

Reageer op artikel:
Gaan deze tandpasta tabletjes de milieuonvriendelijke tubes vervangen?
Sluiten