De vetste sneakers van 2018: Off-White x Converse Chuck Taylor

Steven 29 jun 2018 Check This

Doorzichtige schoenen? Het kan in 2018. Off-White’s take op het iconische Converse-model is absoluut een van de beste releases van 2018. Deze doorzichtige All Star kwam in de lente van 2018 uit als onderdeel van de befaamde Nike “The Ten”-collectie.

Off-White x All Star

Als mode-ontwerper Victor Abloh van Off-White met je schoen aan de slag gaat… Tja, dan weet je dat hij er iets speciaals van maakt. Bij zijn versie van de klassieke Converse Chuck Taylor 70 is dat niet anders. In Nederland noemen we het model soms gekscherend de bananenschoen, vanwege de vorm van de schoenzool.

NOPE OF DOPE?! ๐Ÿ‘Ž๐Ÿผ๐Ÿ”ฅ@off___white x @converse drop @ 10-05-’18 _________________________________ #chucktaylor #allstar #offwhite #converse #release #vulcanized #massachusetts #allstar70 #virgilabloh #nike #ghosting #nopeofdope #whatsonmyfeettoday #thedroprate #igsneakers #complexkicks #solecollector #sneakerporn #offcampuschucks #offwhitexconverse #kicks0l0gy #streetwear #streetfashion #blogger #sneakpeak #dope #70shi #sneakeraddict #converseoffwhite

506 Likes, 39 Comments – Check This (@checkthis__) on Instagram: “NOPE OF DOPE?! ๐Ÿ‘Ž๐Ÿผ๐Ÿ”ฅ@off___white x @converse drop @ 10-05-’18 _________________________________…”

Doorzichtige sneaker

Echter heeft de sneaker zijn populariteit niet alleen te danken aan het feit dat de sneaker daadwerkelijk doorzichtig is. Ook de details op de veters, de industriรซle rode tie-wrap en de lichtblauwe zool springen in het oog. In blokletters staat er “VULCANIZED” op de schoenzool, een referentie naar het gevulkaniseerde plastic wat gebruikt is voor het zogenaamde ‘see-through’-effect.

The Ten Collection

In 2017 ontwierp Abloh maar liefst tien verschillende versies van klassieke Nike-sneakers. De modellen hadden allerlei dingen gemeen zoals “SHOELACES” op de veters, “AIR” op de schoenzool en de bijbehorende karakteristieke rode tie-wrap. Dit is bijvoorbeeld te zien bij de onderstaande Nike Vapormax.

NOPE OF DOPE ๐Ÿ‘Ž๐Ÿผ๐Ÿ”ฅ@offwhitexnike Vapormax

86 Likes, 6 Comments – Check This (@checkthis__) on Instagram: “NOPE OF DOPE ๐Ÿ‘Ž๐Ÿผ๐Ÿ”ฅ@offwhitexnike Vapormax”

Check This (@checkthis__) * Instagram photos and videos

756 Followers, 463 Following, 61 Posts – See Instagram photos and videos from Check This (@checkthis__)

Reageer op artikel:
De vetste sneakers van 2018: Off-White x Converse Chuck Taylor
Sluiten