De vetste sneakers van 2018: Nike x John Elliott M2K Tekno

Steven 23 jul 2018 Must Wear

Wij verzamelen de allerbeste sneakerreleases van 2018. Vandaag extra aandacht voor de Nike M2K Tekno: een update van de bekende Nike Air Monarch – ook wel bekend als de ‘ultimate dad shoe’.

Geschiedenis

Eerst even terug in de tijd. Waarom is de Monarch eigenlijk zo populair? Waarom lopen populaire artiesten als Drake op een sneaker van rond de 60 euro? Het antwoord is simpel: voor het eerst in de geschiedenis was een sneaker zowel dope als fugly. Daardoor kreeg de comfortabele trainingschoen een gigantische online following, met Team Monarch als fancommunity.

NOPE OF DOPE?! 👎🏼🔥 Nike x John Elliott M2K Tekno drop op 05-05!

55 Likes, 8 Comments – Check This (@checkthis__) on Instagram: “NOPE OF DOPE?! 👎🏼🔥 Nike x John Elliott M2K Tekno drop op 05-05!”

Sneakercultuur

Niet eerder had een basic schoen zóveel invloed op de sneakercultuur. Nike maakt handig gebruik van de populariteit van deze schoen met een designupdate en allerlei nieuwe colorways. Het resultaat is de Monarch II, alias M2K. Net als z’n papa (haha) is ook deze sneaker goed betaalbaar. Voor 100 euro heb je deze snelle rakkers al in je kledingkast staan. Wel moest je er snel bij zijn, de eerste badge was al in één dag uitverkocht.

John Elliott x M2K

De sneaker maakte zijn rentree tijdens John Elliott’s modeshow in de herfst van 2018. Social media draaide door. In tegenstelling tot de andere kleurrijke modellen, koos Elliot voor contrasterende kleurpanelen. Oplettende kijkers zagen zelfs de kleuren van de Nederlandse vlag, maar uiteindelijk bleek het rood nét wat meer oranje dan onze tricolores.

Meer nieuws omtrent vette sneakers ontvangen? Volg Check This by Tribe op Instagram, zij posten dagelijks de pareltjes op het gebied van de nieuwste sneakers en streetstyle.

Check This (@checkthis__) * Instagram photos and videos

756 Followers, 463 Following, 61 Posts – See Instagram photos and videos from Check This (@checkthis__)

Reageer op artikel:
De vetste sneakers van 2018: Nike x John Elliott M2K Tekno
Sluiten