Marks & Spencer lanceert kledinglijn voor kinderen met een handicap

Tessa Ham 26 sep 2018 Nieuws

Het Britse kledingmerk Marks & Spencer brengt een kledinglijn uit die speciaal ontwikkeld is voor kinderen met een handicap. Het is het voor het eerst dat een grote en bekende kledingwinkel een kledinglijn speciaal voor kinderen met krukken, in rolstoelen en of een andere handicap lanceert.

De kledinglijn is bedoeld voor kinderen met een handicap, zodat ze dezelfde soort kleding kunnen dragen als hun leeftijdgenootjes, maar toch hun kleding gemakkelijker aan en uit kunnen trekken. Dat komt onder andere door het klittenband aan de achterkant van de kledingstukken.

Zelfde ontwerpen als standaard assortiment

Het Britse modemerk heeft met ouders en experts gepraat om de kledinglijn te ontwerpen. “De kleding is niet alleen makkelijker aan en uit te trekken, de ontwerpen zijn hetzelfde als ons standaard assortiment. De kinderen hebben daardoor de keuze om dezelfde coole kleding te dragen als hun vrienden of broers en zussen.”

Zachte materialen en zakken voor voedingssondes

De kleding is gemaakt van de zachtste materialen en met zo min mogelijk naden en verborgen labels, zodat de huid niet geïrriteerd wordt. Ook lanceren ze kleding met zakken waar voedingssondes in kunnen.

Marks & Spencer heeft geen fysieke winkels meer in Nederland, maar je kunt wel kleding bestellen via hun webshop. De prijzen voor de kleding zullen liggen tussen de 2,50 en de 30 euro.

Reageer op artikel:
Marks & Spencer lanceert kledinglijn voor kinderen met een handicap
Sluiten