Leon Römer is freelance illustrator en siert menig object in eigen unieke stijl

Inga Stoit 14 jul 2018 Interviews

Elke week bespreekt een succesvolle, inspirerende en jonge (internet)ondernemer zijn/haar carrière. Deze week spreken wij Leon Römer. Net als veel van zijn familieleden is Leon een ware kunstenaar. Zijn kunsten uit hij echter niet op het toneel – zoals zijn vader Bart, maar op objecten.

“Het leven van mijn kunst vind ik eigenlijk elke dag weer een wonder.” – Leon Römer

 

Leon Römer is kunstenaar in de meest brede zin van het woord. Zijn illustraties sieren de straten, objecten en meer. Hij werkt voor zichzelf en heeft een breed assortiment aan klanten. Zijn stijl is herkenbaar en mega cool.

Wat is jouw grootste prestatie tot nu toe?

Mijn grootste prestatie op ondernemers gebied moet toch wel zijn dat ik al 7 jaar voor mezelf werk en dat het eigenlijk heel erg goed gaat. Geen baas, geen subsidies maar ik kan toch leven zoals ik wil – en dat allemaal mogelijk gemaakt doordat ik met pen, papier en een kwast wat dingen op papier zet. Het leven van mijn kunst vind ik eigenlijk elke dag weer een wonder.

Wie of wat was je grootste inspiratiebron om te komen waar je nu bent? En waarom?

Ik heb niet één grote inspiratiebron. Als ondernemende kunstenaar moet je je steeds vernieuwen en bij die groei en vernieuwing hoort ook steeds nieuwe inspiratie. En inspiratiebronnen. Maar om toch een idee te geven: Ik denk dat het ooit is begonnen bij mijn vader, daarna werd het Hayao Miyazaki en toen waren het weer concullega’s. Op het moment houd ik een mapje bij op mijn Instagram met werk van andere kunstenaars en ondernemers, die mij enorm inspireren.

Made a special edition @citroen C4 Cactus 🌵 who would like to drive that badass 🚗 #leonromer #art #anime #artist #baut #car #cool #cute #citroen #creative #drawing #graffiti #inspiration #kawaii #mural #paint

218 vind-ik-leuks, 13 reacties – Leon Römer (@leonromer) op Instagram: ‘Made a special edition @citroen C4 Cactus 🌵 who would like to drive that badass 🚗 #leonromer #art…’

“Weten wanneer je moet niksen en wanneer je moet knallen is handig als ondernemer.” – Leon Römer

In hoeverre is social media belangrijk voor jou als persoon/merk en hoe zet jij je social kanalen in?

Dat is een lastige vraag. Persoonlijk hecht ik er heel weinig waarde aan. Als ik geen ondernemer was, had ik waarschijnlijk helemaal geen enkele social media gehad. Maar als “brand” is het erg belangrijk. Ik merk dat er veel door opdrachtgevers naar wordt gekeken, het genereert traffic naar mijn webwinkel. Daarnaast kun je nieuwe contacten opdoen over de hele wereld en ze makkelijk onderhouden. Ik ben dagelijks wel zeker 1 tot 2 uur met social media bezig. Niet voor mijn plezier maar ik benader het echt als een onderdeel van de business. Posts schrijven, inplannen, statistieken checken en ect.

Stel je bent weer waar je was toen je begon, wat zou je dan anders hebben gedaan?

Ik ben tevreden over waar ik nu ben. Dus, het pad wat ik bewandeld heb was goed zoals het is gegaan. Wel zou ik misschien tegen de Leon van 10 jaar geleden willen zeggen dat hij zijn tijd nog beter kan inplannen en besteden. Er is toch een boel tijd verloren gegaan, maar ook dat hoort bij een stabiele ontwikkeling… denk ik. Weten wanneer je moet niksen en wanneer je moet knallen is handig als ondernemer.

SMILE for the camera! 😁 I have tried my fake smile in front of the mirror but I just cant get it down. Do you have a camera trick or do you look like a crazy person, just like me 🤪 . . . #polaroid #smiletoday #pinstagram #pingame #picame #didyousmiletoday #smileforthecamera #enamelware #patchgame #cutekawaii #lapelpin #enamelpin #enamel #pincollection #instapin #pinoftheday #pinsale #pintrill #pinparty #pin_post #pinnation #cameras #etsysellers #polaroidcamera #pinboard #pincommunity #polaroidoriginals #polaroidisnotdead

732 vind-ik-leuks, 26 reacties – Leon Römer (@leonromer) op Instagram: ‘SMILE for the camera! 😁 I have tried my fake smile in front of the mirror but I just cant get it…’

Heb je een gouden tip voor beginnende ondernemers / kunstenaars?

Toevallig geef ik vanaf begin volgend jaar masterclasses over ondernemen! De begrippen ondernemer en kunstenaar zijn twee tegenpolen. Een ondernemer moet zich kunnen aanpassen, flexibel zijn en gefocust op de markt – met een externe blik. Bij een pure autonome kunstenaar komt de energie en de inspiratie vanuit een meer innerlijke drive, meer op jezelf en je eigen interesses gericht. De kunst van het succesvol kunstenaarschap anno 2018 is een juiste balans vinden tussen commercieel en autonoom. Natuurlijk zijn er altijd mensen die met hun neus in de boter vallen maar de overige 99% moeten er keihard voor werken, en dat betekent vaak concessies doen. Doelgericht concessies doen is hetgeen wat een kunstenaar verandert in een ondernemer.

Reageer op artikel:
Leon Römer is freelance illustrator en siert menig object in eigen unieke stijl
Sluiten