Fotograaf toont hoeveel plastic er elke 60 seconden in de oceaan belandt

Tessa Ham 20 sep 2018 Nieuws

Je hebt vast weleens gelezen dat er elke minuut een vrachtwagen vol aan plastic de oceaan in verdwijnt. Toch is het moeilijk voor te stellen hoeveel plastic dat dan daadwerkelijk is. Fotograaf Benjamin Von Wong besloot voor zijn nieuwe fotoserie die hoeveelheid daarom te visualiseren.

Met de hulp van Greenpeace en een groep vrijwilligers heeft de fotograaf letterlijk een vrachtwagen vol aan plastic afval ‘gedumpt’ op een strand in Griekenland. “Alhoewel wij het plastic weer uit het water hebben kunnen verwijderen, kunnen we niet hetzelfde zeggen over wat er tegenwoordig elke seconde van elke dag gebeurd. Niet alleen voor de rest van onze levens, maar ook die van onze kinderen.”

Iedere minuut belandt er een vrachtwagenlading aan plastic afval in zee. Omdat het vaak moeilijk is voor te stellen hoeveel dat dan precies is, besloot fotograaf Benjamin Von Wong (@vonwong) de enorme hoeveelheid plastic te visualiseren. Daarnaast is hij een petitie gestart om grote bedrijven als Coca-Cola, Unilever en McDonald’s aan te sporen te stoppen met plastic. 👏

2 Likes, 2 Comments – The Issue (@theissuebytribe) on Instagram: “Iedere minuut belandt er een vrachtwagenlading aan plastic afval in zee. Omdat het vaak moeilijk is…”

Petitie om toevoer plastic te stoppen

Naast de fotoserie is Von Wong een petitie gestart om grote bedrijven als Coca-Cola, Pepsi, Nestlé, Unilever, Starbucks en McDonald’s aan te sporen te stoppen wegwerpproducten te gebruiken. Want alhoewel Starbucks gedag zegt tegen rietjes, zijn de bekers nog steeds gemaakt van het schadelijke materiaal.

In de video hieronder zie je hoe de fotograaf deze grote operatie met een leger van vrijwilligers heeft aangepakt:

This is how much plastic enters the ocean every 60 seconds

“Every 60 seconds the equivalent of a truckload of plastic enters the ocean.

Benjamin Von Wong doet vaker projecten om aandacht te vragen voor vervuiling. Check zijn Instagram of website voor meer van zijn inspirerende werk.

Reageer op artikel:
Fotograaf toont hoeveel plastic er elke 60 seconden in de oceaan belandt
Sluiten