Supermarkt maakt topstatement: ‘Zo leeg is het zonder buitenlanders’

Tessa Ham 30 aug 2018 Nieuws

In aanloop naar de Duitse verkiezingen volgende maand, laait het debat over immigratie weer op in het land. De Duitse supermarkt Edeka nam vorige week met een gedurfde actie een duidelijk standpunt in. Alle producten die niet in Duitsland zijn geproduceerd, werden uit de schappen gehaald. De boodschap van de bijna lege schappen: diversiteit is belangrijk.

Mensen die deze week hun boodschappen kwamen doen in de supermarkt Edeka, vonden geen producten in de schappen, maar bordjes. Op deze bordjes stonden dingen als ‘Ons assortiment kent nu grenzen’, ‘Zo leeg zijn de schappen zonder buitenlanders’ en ‘Deze plank is behoorlijk saai zonder diversiteit’. Mooie statements.

Lege planken

Door de buitenlandse producten weg te halen, blijven er spookachtige lege vakken over. Dit maakt het punt van Edeka natuurlijk alleen maar sterker. Hieronder zie je hoe leeg de schappen waren:

Wat een statement! De Duitse supermarkt Edeka haalde alle producten die niet in Duitsland zijn geproduceerd uit de schappen. In plaats van producten vonden de klanten vorige week bordjes met teksten als: ‘Ons assortiment kent nu grenzen’, ‘Zo leeg zijn de schappen zonder buitenlanders’ en ‘Deze plank is behoorlijk saai zonder diversiteit’. Het debat over immigratie laait weer op nu de Duitse Bondsdagverkiezingen van volgende maand steeds dichterbij komen. Met de gedurfde actie neemt de supermarkt een duidelijk standpunt in!

Een bericht gedeeld door The Issue (@theissuebytribe) op

De grootste supermarktketen van Duitsland voerde de actie nu alleen uit in de winkel in Hamburg, maar is van plan ook de schappen in andere winkels leeg te halen. Het debat over immigratie is nu in volle gang in aanloop van de Duitse Bondsdagverkiezingen volgende maand.

Immigranten in Duitsland

In 2015 besloot Angela Merkel dat meer dan één miljoen immigranten in Duitsland werden toegelaten, waaronder veel vluchtelingen uit Syrië. Die beslissing leverde veel kritiek op. Nu de verkiezingen er weer aankomen heeft de bondskanselier afstand genomen van het ‘open deur’-beleid.

“Edeka staat voor verscheidenheid en diversiteit”, vertelt een woordvoerder van de supermarkt. “Ons aanbod kan alleen zo divers zijn met producten uit andere landen.” Het is een gewaagde zet waaen niet iedereen kan de actie waarderen. Toch zijn de meeste reacties positief. “We zijn enorm blij dat onze anti-vreemdelingenhaat campagne zo goed wordt ontvangen.”

Reageer op artikel:
Supermarkt maakt topstatement: ‘Zo leeg is het zonder buitenlanders’
Sluiten