De 5 beste sneakerzaken van Amsterdam

Steven 25 sep 2018 Must Know
Amsterdam wordt met de tijd steeds meer een walhalla voor die-hard verzamelaars en casual sneakerliefhebbers. Wij kiezen de vijf beste sneakerzaken van de hoofdstad; de hotspots waar je gegarandeerd met ontzettende hype naar buiten loopt. 

 

Sunika

Sunika is dé plek in Amsterdam voor je dosis Japanse couture. What’s in a name, want ‘sunika’ is simpelweg Japans voor ‘sneaker’. In deze redelijk kleine zaak aan de Bilderdijkstraat vind je weer eens wat anders dan Air Max 1’s en Yeezy’s. Sunika staat namelijk bekend om hun uitgebreide aanbod aan onconventionelere merken, zoals bijvoorbeeld Karhu en Saucon.

______________

Solebox

Het laboratorium van Solebox aan de Nieuwezijdse Voorburgwal is eigenlijk een must-visit voor elke sneakerliefhebber. Denk reageerbuizen, microscopen en personeel in witte hazard suites. Wat het helemaal afmaakt: de witte rook die bovenin het lab hangt. Solebox staat sowieso wel bekend om zijn prachtige zaken in onder andere Berlijn, Wenen en Brussel, maar de Amsterdam store doet mee met the best of them. Besef even dat tijdens de opening van deze zaak sommige sneakerheads wel 6 (!) dagen voor deze exclusieve winkel verbleven. Checken die zooi!

______________

Maha

Wat doe je als je als vrouw dolgraag streetwear koopt, maar er helemaal geen speciaalzaak in de buurt zit? Juist! Je opent je eigen winkel. Dat is precies wat Saskia van Hofwegen heeft gedaan. De laatste maanden zijn er ook steeds meer releaseparty’s bij Maha, wat deze zaak op de Vijzelstraat nóg toffer en gezelliger maakt.

______________

Patta

Wat dacht je, een artikel over sneakerzaken zonder Patta te noemen? Onmogelijk. Patta op de Zeedijk is in een kleine tien jaar uitgegroeid tot een fenomeen in de (inter-)nationale sneakerwereld. Na exclusieve samenwerkingen met onder andere Nike, Carhartt, Daily Paper, Mizuno, Dekmantel Festival en Vans, staat er tegenwoordig vaker wél een rij voor de deur, dan niet. Deze zaak in het ‘Chinatown’ van Amsterdam moet simpelweg op je lijstje.
______________

ETQ

We hadden het geluk om aanwezig te zijn bij de (her-)opening van deze prachtige kledingwinkel. Het moderne, minimalistische uiterlijk van deze winkel loopt door in de designs van de sneakers — of andersom. In de lijn van Filling Pieces en Unrecorded is ETQ een van onze favoriete high end sneakermerken. Prijzig is het allemaal wel: de gemiddelde schoen gaat voor 250 euro over de designtoonbank. Mocht je in de buurt van het Rembrandtplein zijn kun je deze zaak eigenlijk niet overslaan.
Vertel ons via Instagram wat jouw favoriete sneakerzaken zijn!

Steven (@checkthis__) * Instagram photos and videos

856 Followers, 1,153 Following, 70 Posts – See Instagram photos and videos from Steven (@checkthis__)

Reageer op artikel:
De 5 beste sneakerzaken van Amsterdam
Sluiten