Bert en Ernie zijn een stelletje volgens Sesamstraat-schrijver

Tessa Ham 18 sep 2018 Nieuws

Altijd al benieuwd geweest welke relatie Bert en Ernie uit Sesamstraat nou precies hebben? De scenarioschrijver van de kinderserie, Mark Salzman, heeft in een interview onthuld dat Bert en Ernie een stelletje zijn.

De schrijver is sinds 1984 verbonden aan Sesamstraat. In een interview met de blog Queerty, vertelt hij: “Zonder er echt een bedoeling bij te hebben, maakte ik van Bert en Ernie een koppel toen ik hun scènes schreef. Ik zag geen andere manier om ze neer te zetten.”

Bert en Ernie geïnspireerd op eigen relatie

Mark Salzman deed inspiratie op voor de scènes uit zijn eigen leven met zijn partner Arnie. “Ik was Ernie, ik maakte de grappen”, vertelt hij. “De dingen die Arnie (Arnold) omschrijven, zijn ook de karaktereigenschappen van Bert. Arnolds dwangneurose zorgde bij ons ook voor wrijving, omdat ik juist heel chaotisch ben. Dat is precies de dynamiek tussen Bert en Ernie.”

Bert en Ernie zijn een stelletje! Sesamstraat-schrijver Mark Salzman heeft dit onthuld in een interview. “Zonder er echt een bedoeling bij te hebben, maakte ik van Bert en Ernie een koppel toen ik hun scènes schreef. Ik zag geen andere manier om ze neer te zetten.” De inspiratie voor de scènes met Bert en Ernie, deed hij op uit zijn eigen leven met zijn partner Arnold.

0 Likes, 2 Comments – The Issue (@theissuebytribe) on Instagram: “Bert en Ernie zijn een stelletje! Sesamstraat-schrijver Mark Salzman heeft dit onthuld in een…”

Over de precieze relatie van Bert en Ernie wordt al jaren gespeculeerd. De twee poppen delen al sinds 1969 lief en leed. Ze kunnen kibbelen als een oud en getrouwd stel en maken het ook altijd weer goed. Tot nu toe werd altijd in het midden gelaten of de twee ook echt verliefd op elkaar zouden zijn. Hoe de overige schrijvers over Bert en Ernie denken, is dan ook niet bekend. “Ik heb ook nooit tegen de hoofdschrijver gezegd: ik ben nu een sketch aan het schrijven die over mijn partner en mij gaat”, vertelt Salzman.

Bert en Ernie zijn een begrip. De personages verschenen in 1969 voor het eerst in het programma en wonen na al die jaren nog steeds samen in Sesamstraat. Ze zijn ontworpen door Jim Henson, die ook The Muppets heeft bedacht.

Reageer op artikel:
Bert en Ernie zijn een stelletje volgens Sesamstraat-schrijver
Sluiten