Anna Gimbrere is wetenschapsjournalist en presentator

Inga Stoit 24 jul 2018 Interviews

Elke week bespreekt een succesvolle, inspirerende en jonge (internet)ondernemer zijn/haar carrière. Anna Gimbrere is presentator en wetenschapsjournalist. Zij leeft haar droom. “Ik haal mijn inspiratie uit astronauten als Wubbo Ockels en André Kuipers.”

Anna Gimbrere is als wetenschapsjournalist en presentator verbonden aan verschillende televisie programma’s. Ze is zowel voor als achter de camera werkzaam. Naast haar televisiewerk zet ze zich in om duurzaamheid op de kaart te zetten. Anna is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter.

Wat is jouw grootste prestatie tot nu toe?

Ik heb vaak de neiging om dingen te proberen waarvan ik niet zeker weet of het gaat lukken, dus het blijft altijd een verrassing of iets ook echt daadwerkelijk lukt. Maar daarom ben ik soms extra trots op sommige prestaties. Één van die prestaties is het behalen van mijn masterdiploma Natuurkunde. Ik wilde zo vaak opgeven, maar met veel bloed, zweet, tranen en peptalks van vrienden en familie is het toch gelukt. Mijn andere grote trots is het behalen van mijn vliegbrevet in Zuid-Afrika. Dit was het meest ondoordachte plan ooit. En daarbij bleek ik ook nog eens extreem ziek te worden van turbulentie, waar je nog al eens last van heb in een vliegtuig. Toch is het gelukt op de dag dat ik terug moest naar Nederland. Ik heb maar één keer hoeven kotsen…

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

Veel mensen inspireren mij, zowel mannen als vrouwen. De twee Nederlandse astronauten, Andre Kuipers en Wubbo Ockels, bijvoorbeeld. Zij inspireerden me om te geloven dat ik ooit de ruimte in zou kunnen gaan. Maar ook Angela Merkel, een sterke vrouw in een mannenwereld. En dan hebben we nog Elon Musk. Ik vind hem echt de beste ondernemer van de wereld. Hij is eigenlijk behoorlijk gestoord, maar met zijn ideeën en ondernemingen verandert hij de wereld. Iedereen zegt altijd dat het hem nooit zal lukken, maar hij doet het gewoon!

Anna Gimbrere is als wetenschapsjournalist en presentator verbonden aan verschillende televisie programma’s. Ze is zowel voor als achter de camera werkzaam. Naast haar televiesiewerk zet ze zich in om duurzaamheid op de kaart te zetten. Anna is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter. Vandaar dan Anna ook de gastvrouw zal zijn op @mediabitesamsterdam ——— 💪🏻Wat is jouw grootste prestatie tot nu toe? Ik heb vaak de neiging om dingen te proberen waarvan ik niet zeker weet of het gaat lukken, dus het blijft altijd een verrassing of iets ook echt daadwerkelijk lukt. Maar daarom ben ik soms extra trots op sommige prestaties. Één van die prestaties is het behalen van mijn masterdiploma Natuurkunde. Ik wilde zo vaak opgeven, maar met veel bloed, zweet, tranen en peptalks van vrienden en familie is het toch gelukt. Mijn andere grote trots is het behalen van mijn vliegbrevet in Zuid Afrika. Dit was het meest ondoordachte plan ooit. En daarbij bleek ik ook nog eens extreem ziek te worden van turbulentie, waar je nog al eens last van heb in een vliegtuig. Maar toch is het gelukt op de dag dat ik terug moest naar Nederland na maar één keer kotsen. ——— 🌎 Wie of wat is je grootste inspiratiebron? Veel mensen inspireren mij, zowel mannen als vrouwen. De twee Nederlandse astronauten, Andre Kuipers en Wubbo Ockels, bijvoorbeeld. Zij inspireerden me om te geloven dat ik ooit de ruimte in zou kunnen gaan. Maar ook Angela Merkel, een sterke vrouw in een mannenwereld. En dan hebben we nog Elon Musk, de beste ondernemer van het moment vind ik. Hij is eigenlijk behoorlijk gestoord, maar hij verandert de wereld met zijn ideeën en ondernemingen. Iedereen zegt altijd dat het hem nooit zal lukken. Maar hij doet het gewoon! ——— 🖋 Stel je bent weer waar je was toen je begon, wat zou je dan anders hebben gedaan? Ik zou toch een opleiding journalistiek ernaast gedaan hebben. Ik leer nu alles door het gewoon te doen, maar ik ga ook wel eens op mijn bek omdat ik een andere achtergrond heb. Daarnaast zou ik tegen bepaalde dingen geen ja hebben gezegd. Het is belangrijk om duidelijk te hebben welke kant je op wil. Wees selectief! ———

36 Likes, 5 Comments – Hustle (@hustlebytribe) on Instagram: “Anna Gimbrere is als wetenschapsjournalist en presentator verbonden aan verschillende televisie…”

Op Instagram hebben we een uitgebreider interview met Anna Gimbrere. 

Stel je bent weer waar je was toen je begon, wat zou je dan anders hebben gedaan?

Ik zou toch een opleiding journalistiek ernaast gedaan hebben. Ik leer nu alles door het gewoon te doen, maar ik ga ook wel eens op mijn bek omdat ik een andere achtergrond heb. Daarnaast zou ik tegen bepaalde dingen geen ja hebben gezegd. Het is belangrijk om duidelijk te hebben welke kant je op wil. Wees selectief!

Hoe belangrijk is social media voor je- en wat doe jij anders om op te vallen bij bijvoorbeeld Instagram?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik pas actief ben geworden op social media nadat ik een half jaar op de TV academy heb gezeten. Daar realiseerde ik me dat het belangrijk was. Daarvoor dacht ik altijd: ‘niet iedereen hoeft te weten van al mijn domme hobby’s.’ Inmiddels weet ik dat je daar juist open over moet zijn. En dat je op deze manier aan de wereld kan laten zien dat je verschillende talenten en interessegebieden hebt. Daarom laat ik mezelf tegenwoordig meer zien op Facebook en Instagram. Maar het kost wel veel tijd om het goed te doen…

Heb je een gouden tip voor beginnende ondernemers / (media)professionals?

Wees selectief en doe vooral dingen die je leuk vindt! Laat niemand je vertellen dat je je aan de gebaande paden moet houden. Juist jouw rare fratsen, uitzonderlijke hobby’s of bijzondere talenten maken jou tot wie je bent. Dus ontplooi die! Probeer je te onderscheiden van de massa. Er zijn al zoveel mensen die fouten hebben gemaakt, dus probeer van andermans fouten te leren.

Meer weten over Anna Gimbrere?

Je kunt haar onder andere volgen op Twitter.

Reageer op artikel:
Anna Gimbrere is wetenschapsjournalist en presentator
Sluiten