Schoolkinderen sturen 20.000 plastic verpakkingen terug naar de fabrikant

Tessa Ham 24 sep 2018 Nieuws

Bijna alles wat we kopen, komt in een plastic verpakking. Misschien ben je zelf al gaan minderen met het materiaal, of ben je gaan recyclen. Toch zou het de grootste impact hebben als de grote bedrijven een milieuvriendelijke optie bedenken. Tientallen kinderen van een school in India besloten in actie te komen.

De kinderen werden gestimuleerd door de gemeenteraad van de stad. In twee weken tijd hebben ze 20.244 wegwerpverpakkingen verzameld, van de snacks die ze hebben gegeten. Die hebben ze vervolgens weer terug naar de verschillende fabrikanten gestuurd met de vraag om duurzamere verpakkingen.

Zonder schuldgevoel

“Wij zijn blij met de smaak en kwaliteit van uw producten, maar niet met de plastic verpakking”, schrijven ze in de brief. “We willen zorgen dat toekomstige generaties veilig kunnen leven en daarom willen we onze plastic voetafdruk minimaliseren. Help ons alsjeblieft jullie producten zonder schuldgevoel te kunnen eten en introduceer een milieuvriendelijke verpakking.”

De bedrijven hebben (nog niet) gereageerd. Toch is het slim om de jongere generatie te inspireren en te laten zien dat ze verschil kunnen maken. Hoe meer druk de klanten opleggen om met een milieuvriendelijke verpakking te komen, hoe waarschijnlijker het wordt dat bedrijven ook daadwerkelijk gaan luisteren.

Elke minuut verdwijnt er een vrachtwagenlading vol aan plastic in de oceanen. Een fotograaf liet zien hoeveel plastic dat eigenlijk wel niet is.

Reageer op artikel:
Schoolkinderen sturen 20.000 plastic verpakkingen terug naar de fabrikant
Sluiten