125.000 vreemden schrijven brieven naar vrouwen met borstkanker

Tessa Ham 19 sep 2018 Nieuws

Er is niets beter dan een handgeschreven brief of kaartje in de bus vinden. Al helemaal als er net borstkanker bij je is geconstateerd. Het herinnert je er namelijk aan dat er iemand is die aan je denkt en met je meevoelt. Via de organisatie Girls Love Mail stuurden daarom al 125.000 vreemden een brief naar een vrouw die net te horen heeft gekregen dat ze de strijd moet aangaan.

“Ik heb een brief gekregen van een volslagen vreemde en het was zo krachtig”, vertelt een borstkankerpatiënt. “De brief bewaar ik op mijn nachtkastje en ik lees ‘m iedere avond voordat ik ga slapen. Het verbaast me gewoon zo erg dat iemand zo aardig kan zijn dat ze mij een brief sturen.”

Kaarten en brieven helpen

Gina Mulligan, de oprichter van Girls Love Mail, kwam op het idee om de organisatie te beginnen toen er in 2009 borstkanker bij haar werd geconstateerd. Ze kreeg veel brieven en kaarten van mensen die haar veel sterkte en beterschap wensten. “Ik keek om heen naar al die brieven en realiseerde me dat ze een waardevol geschenk zijn die het een beetje makkelijker kunnen maken.”

Met de organisatie Girls Love Mail hoopt ze op een dag elke vrouw die de diagnose krijgt een brief te kunnen sturen. Sinds het ontstaan van de organisatie in 2011 zijn er al 125.000 brieven gestuurd naar kankerpatiënten over de hele wereld. De schrijvers van de brieven variëren van kinderen uit groep zes tot 90-jarigen. De brieven worden vanuit de hele wereld verstuurd, onder andere vanuit Amerika, Japan, Brazilië, Australië en Nederland.

Al 125.000 mensen stuurden via de organisatie Girls Love Mail een brief naar een borstkankerpatiënt die ze niet kennen. De schrijvers van de brieven variëren van kinderen tot 90-jarigen, maar veel van de brieven zijn geschreven door vrouwen die zelf ook borstkanker hebben (gehad). Met de brieven willen ze de vrouwen laten weten dat ze niet alleen zijn en dat de strijd te winnen is.

2 Likes, 2 Comments – The Issue (@theissuebytribe) on Instagram: “Al 125.000 mensen stuurden via de organisatie Girls Love Mail een brief naar een borstkankerpatiënt…”

Vriendelijkheid geneest

Dat vriendelijkheid patiënten kan helpen, is geen gekke gedachte. Uit een onderzoek uit 2014 bleek dat patiënten minder pijn voelden als artsen en verpleegkundigen naar ze luisterden, met ze praatten en met ze meevoelden. Ook waren ze minder angstig en verbleven ze korter in het ziekenhuis. Maar zelfs als een vriendelijke daad niet geneest, kan het een steun zijn.

Veel van de brieven zijn geschreven door vrouwen die zelf ook borstkanker hebben (gehad) en de strijd met de ziekte kennen. Via de brieven hopen zij de patiënten te laten weten dat ze niet alleen zijn. “My message for you is simply two words: I care”, schrijft Stephanie, die drie keer kanker overleefde. In de video hieronder zie je hoe haar brief wordt ontvangen:

Inspiring America: ‘Girls Love Mail’ For Cancer Patients | NBC Nightly News

The charity founded by cancer survivor Gina Mulligan aims to provide comfort to thousands of newly diagnosed cancer patients. ” Subscribe to NBC News: http://nbcnews.to/SubscribeToNBC ” Watch more NBC video: http://bit.ly/MoreNBCNews NBC News is a leading source of global news and information. Here you will find clips from NBC Nightly News, Meet The Press, and original digital videos.

Ook jij zou een brief kunnen sturen. “Door één brief te schrijven, maak je een verschil in iemands leven”, zegt oprichter Gina. Via de website van Girls Love Mail kun je je aanmelden.

Reageer op artikel:
125.000 vreemden schrijven brieven naar vrouwen met borstkanker
Sluiten